Hírek

A médiatanács támogatja a 15. Filmtettfeszt díjait

Egy-egy millió forinttal támogatja az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle két díját: a 2012-ben alapított Sárga Csikót, és az idén először meghirdetendő, erdélyi rövidfilmes versenyprogram fődíját. A fesztivál 15. kiadását szeptember 30. és október 4-e között szervezi meg a kolozsvári Filmtett Egyesület.

A médiatanács e heti ülésén három online videósorozat támogatásáról is döntött:

  • az Index.hu ÉN és TE című sorozata öt, egyenként hat perces epizódban dolgozza majd fel a fiatalkori szexualitás néhány témáját a tinédzsereknek a korai kezdés veszélyeitől az intimitás fontosságáig.
  • vs.hu számára Szirmai Marcell rendez négy, szintén hat perces videót, amelyek szuggesztív pedagógusok portréin keresztül mutatják be azokat az általános tanmenetbe is beépíthető módszereket, amelyek eredményesen fejlesztik az életben való sikeres boldoguláshoz szükséges képességeket: a kíváncsiságot egy budapesti VIII. kerületi iskolában, a szabadságvágyat Berettyóújfalun, az együttműködést Hejőkeresztúron és az önismeretet Pesthidegkúton.
  • a Bonum TV-nél készülő ötrészes, egyenként tíz perces sorozat a folytatását jelenti a korábban már támogatott Common Post című ifjúsági közszolgálati magazinműsoruknak, amelynek témái ezúttal a cigány-magyar együttélés, a keresztény és meleg közösségek közötti esetleges ellentétek feloldási módjai, egy katolikus szertartás megmutatása egy kívülálló videoblogger szemével, a kőbányai Emberbarát keresztény alapítvány drogprevenciós munkája és a fiatal generáció elköteleződési-párkeresési sztereotípiáinak háttere lesz.

Az ülésen eldőlt, hogy a Macskássy Gyula-pályázat bírálóbizottságában Ternovszky Béla animációsfilm-rendező fogja váltani Medveczky Balázst, valamint hogy kik lesznek idén a tévéfilmterv-készítést ösztönző Egri Lajos-pályázat bírálóbizottságának tagjai: az elnök Novák Emil operatőr, a tagok Zaras Andrea, az MTVA filmbeszerzési vezetője és Petrőczi Éva költő, író.

2015. február 05. 17:12