Hírek

Zárónap a Filmtettfeszten

Ma van az utolsó napja a Filmtettfesztnek, ami viszont nem jelenti azt, hogy kevésbé lesz tartalmas. Torta már nem lesz, helyette viszont megtekinthetők a 2008-as Filmtett – Duna Műhely alkotótábor filmjei, három dokumentumfilm és négy nagyjátékfilm.

Premierként, ma tizenegy órától lesznek levetítve a 2008-as Filmtett – Duna Műhely alkotótábor filmjei, majd egy órától három dokumentumfilmet tekinthetnek meg az érdeklődők. Hajdú Eszter: A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció, Szirmai Márton: A süllyedő falu, Tóth Zsolt – Salamon András: A város ritmusa után az alkotókkal Buzogány Klára beszélget.

Ami az esti nagyjátékfilmeket illeti, ma rendkívül nagy a választék. Négy órától Szomjas György legújabb produkcióját, A Nap utcai fiúkat lehet megnézni, amit majd Faur Anna ellentétes nézeteket kiváltó Lányokja követ. Nyolc órától a már oly sok díjat besöpört Iszka utazása következik, Bollok Csaba rendezésében, majd a napot és egyben a fesztivált Paczolay Béla Kalandorokja zárja.

2008. október 19. 10:30