Hírek

Szombati sokadalom, tortával

A szombati nap igazán színesre és változatosra sikeredett, akárcsak a születésnapi torta, ami emellett igen méretes és ízletes volt. Persze filmek is szép számmal voltak, és Gryllus Dorkát, valamint Novák Eriket is megnézhettük magunknak!

A koránkelők a BUSHO fesztivál filmjeit tekinthették meg, ám a lustábbak sem jártak rosszul, hiszen a rövidfilmeket követően választhattak a kisjátékfilmek gazdag kínálata és a hatalmas tortaevészet között. A torta hatalmas volt és finom, bizony megérte kihagyni miatta néhány filmecskét.

A Német Kulturális Központ workshop-filmjeinek bemutatása is szép számmal vonzotta az érdeklődőket, és a néhány becsúszott technikai baki kiküszöbölése után megnézhettük a kisiskolások és egyetemisták kreálta animációkat. A workshop résztvevői közül Zágoni Barni számolt be élményeiről és a rajzolás nehézségeiről. Ezzel párhuzamosan a hangmérnök-workshopban is folyt a tevékenység Várhegyi Rudolf, Vadon Zoltán és Komlódi Gábor irányítása alatt.

A nagyjátékfilmek délután 7 órától kezdődtek. Alföldi Róbert Nyugalomja és Novák Erik Zuhanórepülése teltházat vonzott, és a filmek után megrendezett közönségbeszélgetésen is nagy volt az érdeklődés. Gryllus Dorka színésznővel és Novák Erik filmrendezővel Oláh-Badi Levente beszélgetett, és a nézők sem fukarkodtak a kérdésekkel.

Aki a nap végén képes volt még egy filmet bevállalni, az Török Ferenc Overnightjával zárhatta a szombatot.

2008. október 19. 08:00