Hírek

Teltház a Tejúton

Nagy érdeklődés a Sapientia – EMTE fotó, film és média szakos hallgatóinak diplomafilmjei iránt, tömeg Hajdu Szabolcs Off Hollywoodja alatt, valamint teltház Fliegauf Benedek Tejútján - kulcsmondatokkal nagyjából így írható le a Filmtettfeszt második napja.

Az érdeklődők már az első programblokknál szép számmal összegyűltek, ami azt jelenti, hogy sokan kíváncsiak voltak a Sapientia – EMTE fotó, film, média szak első, illetve második végzős évfolyamának diplomafilmjeire. A vetítések után a mozi fenti kávézójában Csoma Emőke beszélgetett a jelenlevő alkotókkal (Jakab-Benke Nándor, Felméri Cecília, Tóth Orsolya, Zágoni Bálint), aminek átirata hamarosan online verzióban is olvasható a Filmtetten!

Hajdu Szabolcs Off Hollywoodja nagy tömeget vonzott a Győzelem moziba, ám az érdeklődés Fliegauf Benedek Tejútja alatt csúcsosodott ki. A vizuális gyönyöröket megtagadni nem képes nézősereg egy emberként tapad a mozivászonra – azokat leszámítva, akik néhány perc után úgy döntöttek, hogy Fliegauf minimalizmusa mindenen túlmegy, ezért sietve távoztak.

A Tejút lejártával Zágoni Balázs beszélgetett a film producerével, Muhi Andrással, aki leginkább az Inforg stúdió helyzetéről tájékoztatta a szép számban összegyűlt érdeklődőket, de azt is megtudhattuk, hogy milyen apró véletleneknek köszönhető az, hogy 2003-ban Fliegauf Benedek elkészítette első nagyjátékfilmjét, a Rengeteget.

2008. október 17. 08:30