Hírek

Megvolt az első nap!

Lendületesen indult a Filmtettfeszt, ugyanis már az első nap szép számú nézőközönség gyűlt össze a Victoria (Győzelem) moziban. A nap legnépszerűbb alkotásának Lakatos Róbert Bahrtalo! című filmje számított, a Lali-Lóri páros pillanatok alatt elnyerte a közönség tetszését.

A fesztivál legelső látogatói három dokumentumfilmet tekinthettek meg (Bálint Arthur: Poros öltöny, Bálint Ibolya: Asszonyélet, Zsigmond Dezső: Út Călăraşiba). A filmek után, a mozi emeleti kávézójában, Tóth Orsolya Bálint Arthurral beszélgetett, és az érdeklődők is bátran bekapcsolódhattak a társalgásba kérdéseikkel, észrevételeikkel.

A közönségtalálkozót követően Lakatos Róbert Bahrtalo! című filmje következett, ami egyben a moziterem telítődését is eredményezte. A már több díjat is magáénak tudható alkotás a Feszten is nagy sikert aratott. A film után a közönség egyenként megtapsolhatta a jelenlevő alkotókat (Lakatos Róbert, Gábor Lali, Péntek Zsuzsa, Komlódi Gábor, Muhi András, Vadon Zoltán, Várhegyi Rudolf), valamint ismét alkalom nyílt arra, hogy bekapcsolódjanak a Zágoni Bálint által vezetett jó hangulatú beszélgetésbe az alkotókkal.

Az első napot Till Attila Pánikja zárta.

2008. október 16. 08:00