Hírek

14 nagyjátékfilm, 11 dokumentumfilm és több tucat kisjátékfilm a 8. Filmtettfeszten

Minden eddiginél több, összesen 14 nagyjátékfilm, 11 dokumentumfilm és több tucat kisjátékfilm került a 8. Filmtettfeszt műsorára. A vetítéseket esténként közönségtalálkozók kísérik.

8. Filmtettfeszt (2008)

A 8. Filmtettfeszten olyan, tavaly vagy idén bemutatott és jelentős nemzetközi sikernek örvendő nagyjátékfilmeket nézhetnek meg a magyar film szerelmesei, mint a Tejút, a Bahrtalo!, az Iszka utazása, az Off Hollywood, a Nyugalom vagy a Kalandorok.

A dokumentumfilmes programban erdélyi rendezők (Bálint Arthur, Bálint Ibolya) és magyarországi alkotók (Nemes Gyula, Szirmai Márton, Zsigmond Dezső, Kresalek Dávid, Mohi Sándor) egyaránt szerepelnek, a magyar kisjátékfilmes válogatást pedig szokás szerint diákfilmek, a Filmtett-Duna Műhely alkotótábor legfrissebb alkotásai és egy meglepetés: a BUdapest Short Filmfesztivál idei és tavalyi nyerteseiből készült válogatásblokk kíséri.

Délelőttönként vagy koradélutánonként dokumentumfilmekre és rövidfilmekre, esténként nagyjátékfilmekre várunk, október 15. és 19. között a kolozsvári Győzelem moziban!

A Filmtettfeszt vetítéseinek és további meglepetéseinek programja hamarosan itt!

2008. október 01. 15:40