Hírek

12. Filmtettfeszt – a program!

Október 4–7-én szervezi meg a Filmtett Egyesület hagyományos „születésnapi” rendezvénysorozatát, a Filmtettfeszt – Magyar Filmnapokat. Frissen alapított díj, szakmai kerekasztal, gyerekfilmes vetítések, erdélyi amatőrfilmek a kommunista korszakból, közönségtalálkozók és minden eddiginél több film – így néz ki a 12. kiadásához érkezett rendezvénysorozat mérlege.

A 12. Filmtettfeszt programja.

Három kolozsvári helyszínen zajlanak a Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok eseményei: a „bázis” továbbra is Győzelem mozi, a forgatókönyvírói kerekasztal helyszíne a Sapientia-EMTE Óváry-terme, a rövidfilmes vetítések pedig megismétlődnek az Insomnia kávéházban.

Idén három további erdélyi város is csatlakozott: a nagyváradi Moszkva kávézóban október 6-án lesznek vetítések, partnerünk a Metrion Egyesület; Székelyudvarhelyen a városi könyvtárban (Kőkereszt tér 2.) vetítünk szintén október 6-án, partnerünk a Bibliofil Alapítvány; Szebenben pedig október 6–7-én vetítünk a Nagyszebeni Magyar Kulturális Központban (Lámpás/Felinarului utca 6.), partnerünk a Híd Egyesület.

Az idei fesztivál egyik újdonsága az első erdélyi magyar játékfilmről (Vanyl Félix: Sárga csikó, 1913) elnevezett életműdíj, amelyet 2012-ben alapította a Filmtett Egyesület. A díjjal évente egy-egy olyan filmes személyiséget tüntet ki, aki munkásságával jelentős mértékben segítette a kezdő és a tapasztalt erdélyi filmesek pályájának alakulását. A díjat idén Durst György producer veheti át a fesztivál nyitóünnepségén.

További részletekért látogass vissza a filmtett.ro-ra a következő napokban!

2012. szeptember 24. 16:30