Hírek

Íme a 11. Filmtettfeszt részletes programja!

2011. október 6. és 9. között tizenegyedik alkalommal várjuk a Filmtett olvasóit (és nemcsak) a kolozsvári Győzelem moziba a négy napon át tartó Filmtettfesztre, melynek színes felhozatalában kicsik és nagyok is kedvükre válogathatnak.

Az október 6-án, csütörtökön 18 órától tartandó megnyitó után máris egy igazi ritka filmkülönlegességgel kedveskedünk a fesztivál látogatóinak: a nemrég restaurált A tolonc című alkotásról van szó, melyet Kertész Mihály rendezett 1914-ben, Kolozsváron. A hét folyamán még több erdélyi tematikájú program is terítékre kerül, így lesz szakmai kerekasztal-beszélgetés az erdélyi (magyar) filmgyártás jelenéről, jövőjéről és lehetőségeiről, vetítünk erdélyi és  felvidéki dokumentumfilmeket, valamint a fiatal filmesek is bemutatkoznak a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetemről, a Partiumi Keresztény Egyetemről, a Babeş-Bolyai Tudományegyetemről, és a 10. Filmtett-alkotótábor filmjeit is megtekinthetik az érdeklődők.

Ahogy azt már megszokhatták, a magyar nagy- és kisjátékfilm-termés java is képviselteti magát a fesztiválon, így esténként olyan filmekkel várjuk a közönséget, mint a Visszatérés (r. Elek Judit), T. Ú. K. – Tanár úr kérem (r. Mátyássy Áron), A zöld sárkány gyermekei (r. Miklauzic Bence), Womb (r. Fliegauf Benedek), Apacsok (r. Török Ferenc), Üvegtigris 3. (r. Rudolf Péter), Pál Adrienn (r. Kocsis Ágnes), East Side Stories (r. Bodzsár Márk, Bollók Csaba, Hajdu Szabolcs, Török Ferenc) vagy Till Attila nagysikerű rövidfilmje, a Csicska és Felméri Cecília legújabb kisjátékfilmje, a Végtelen percek.

Vasárnap délelőtt 10 órától a legkisebbeket is szeretnénk a moziba csalogatni, ekkor kerül ugyanis levetítésre Antonin Krizsanics népszerű animációs filmje, a Bogyó és Babóca, amely tizenhárom rövid mesét foglal magába.

A részletes program ITT olvasható.

Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk!

2011. szeptember 23. 11:00