Filmek

Kolozsvár

Nagyjátékfilmek

Szerelem

Szerelem

Magyar filmdráma, 85 perc, 1971. Felirat: EN.12+
Rendező: Makk Károly.

Az 50-es években Luca, a fiatal tanárnő hűségesen várja haza politikai okokból bebörtönzött férjét, Jánost. A régi barátok félnek, elzárkóznak a segítségre szoruló asszony elől. Luca feladatai között szerepel az is, hogy ellássa anyósát, és elhitesse vele, hogy fia filmet forgat Amerikában. A két nő különös kapcsolatának alapja, hogy ugyanazon férfi áll életük középpontjában. A Mama már nem tudja megvárni fia hazatértét. Egy nap váratlanul kiszabadul János, s a házaspár újra kezdi az életet...

Vetítés: október 5. (szerda) 18:00, Győzelem / Victoria mozi


Hajnali láz

Hajnali láz

Magyar–svéd–izraeli filmdráma, 90 perc, 2015. Felirat: RO.12+
Rendező: Gárdos Péter.

A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra.

Vetítés: október 5. (szerda) 20:00, Győzelem / Victoria mozi


Gondolj rám

Gondolj rám

Magyar vígjáték, filmdráma, 103 perc, 2015. Felirat: RO.16+
Rendező: Kern András.

Dr. Borlainak rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra. Egy szép – vagy inkább csúnya – napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A mintaférj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét, az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak, még mindig él, holott emberi – orvosi – számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie…

Vetítés: október 5. (szerda) 22:00, Győzelem / Victoria mozi


Anyám és más futóbolondok a családból

Anyám és más futóbolondok a családból

Magyar filmdráma, vígjáték, 108 perc, 2015. Felirat: RO.12+
Rendező: Fekete Ibolya.

Anya kilencvennégy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja férjét és lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.

Vetítés: október 6. (csütörtök) 19:30, Győzelem / Victoria mozi; október 9. (vasárnap) 14:00, Győzelem / Victoria mozi


Víkend

Víkend

Magyar thriller, 100 perc, 2015. Felirat: RO.16+
Rendező: Mátyássy Áron.

Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít. De tévednek. Egy baleset során meghal egy falubeli férfi. A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök – és mindenki csak magára számíthat.

Vetítés: október 6. (csütörtök) 21:30, Győzelem / Victoria mozi


Az éjszakám a nappalod

Az éjszakám a nappalod

Magyar vígjáték, bűnügyi, 102 perc, 2015. Felirat: RO.12+
Rendező: Dési András, Móray Gábor.

Novák nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez, egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál.

Vetítés: október 7. (péntek) 19:30, Győzelem / Victoria mozi


Az itt élő lelkek nagy része

Az itt élő lelkek nagy része

Magyar kísérleti, 90 perc, 2015. Felirat: RO.16+
Rendező: Igor Buharov, Ivan Buharov.

Gróf Batthyány Ervin, az anarchizmus tanainak hirdetője 100 évvel halála után újra feltűnik, hogy még egyszer megkísérelje elméletei gyakorlati kivitelezését. Felismeri, hogy a világ nem olyan irányba változott, ahogy elképzelte, szinte semmi nem valósult meg az uralomnélküliség utópiájából. Újra reformiskolát alapít, szellemi partnereket toboroz, és elkezdik egy új generáció felnevelését, akik az erőszakra épülő uralmi rendszer helyett, a szolidaritás és az önkéntes összeműködés elvei szerint gondolkodnak.

Vetítés: október 7. (péntek) 20:00, Insomnia Café


JutalomJáték

JutalomJáték

Brit vígjáték, 89 perc, 2016. Felirat: RO.12+
Rendező: Edelényi János.

Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt, fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, ráadásul nagy rajongója Shakespeare-nek, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik: Michael megenyhül, egykori önmagát látja a lány törekvésében, Dorottya barátra talál az idős színészben. Sir Michael lánya viszont ráébred, hogy Dorottya szándékaira, és felmond a lánynak. A film angol nyelvű, román felirattal vetítjük.

Vetítés: október 7. (péntek) 21:30, Győzelem / Victoria mozi


Szerdai gyerek

Szerdai gyerek

Magyar–német filmdráma, 93 perc, 2015. Felirat: RO.16+
Rendező: Horváth Lili.

Akárcsak rendezője rövidfilmjei, a Szerdai gyerek is a felnőtté válás témájával foglalkozik. Hőse az állami gondozásból frissen kikerült 19 éves Maja: felelőtlen kamaszlány, ugyanakkor egy négyéves kisfiú anyja. Maja önsorsrontásra való hajlama ellenére azért harcol, hogy fia felügyeleti jogát megszerezze – nem akarja, hogy a gyerek sorsában a sajátja ismétlődjön meg. Önmagával folytatott küzdelmei egy váratlan lehetőséghez és egy szokatlan új szerelemhez vezetik.

Vetítés: október 8. (szombat) 20:00, Győzelem / Victoria mozi


Veszettek

Veszettek

Magyar filmdráma, 115 perc, 2015. Felirat: RO.16+
Rendező: Goda Krisztina.

A film két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre elharapózóbb bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös, és ki az áldozat. Az akciójelenetekkel tűzdelt drámai történet napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegeti.

Vetítés: október 8. (szombat) 22:00, Győzelem / Victoria mozi


Ernelláék Farkaséknál

Ernelláék Farkaséknál

Magyar filmdráma, 81 perc, 2016. Felirat: RO.16+
Rendező: Hajdu Szabolcs.

Régi és új konfliktusok törnek felszínre Hajdu Szabolcs díjnyertes filmjében, amikor két egymástól eltávolodott testvér családja hosszú idő után ismét találkozik: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, a közöttük feszülő ellentétekkel és saját magukkal is.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 20:00, Győzelem / Victoria mozi


Saul fia

Saul fia

Magyar filmdráma, 107 perc, 2015. Felirat: RO.12+
Rendező: Nemes Jeles László.

1944, Auschwitz. Egy társai testének elégetésével megbízott rab fia tetemét véli felismerni a hullák között...

Vetítés: október 9. (vasárnap) 22:00, Győzelem / Victoria mozi

Dokumentumfilmek

Magyar csapat – „…még 50 perc…”

Magyar csapat – „…még 50 perc…”

Magyar dokumentumfilm, 72 perc, 2016. Felirat: EN.12+
Rendező: Muhi András Pires.

A film soha nem látott őszinteséggel, exkluzív, kulisszák mögötti felvételekkel meséli el a magyar labdarúgó válogatott EB-kvalifikációjának történetét. A rendező-operatőr csapattaggá vált, a 90 forgatási nap során minden edzésen, taktikai értekezleten, mérkőzésen a focisták nyomában volt. Az Egervári Sándor, Dárdai Pál és Bernd Storck kapitánysága alatt készült filmből kiderül, milyen az edzők és a játékosok viszonya, kik a vezéregyéniségek, ki milyen karakter, hogyan készülnek a meccsekre, hogyan kezelik a vereségeket és a győzelmeket.

Vetítés: október 6. (csütörtök) 17:30, Győzelem / Victoria mozi


Méregzöld mesék – Civilek a famaffia ellen

Méregzöld mesék – Civilek a famaffia ellen

Román ismeretterjesztő, 50 perc, 2015.
Rendező: Szabó Attila.

Hans Hedrich igazi transzilván: édesapja szász, édesanyja magyar. Ám nem csupán származása, tevékenysége is igazi erdélyivé teszi. Családja Romániában élte át a 89-es rendszerváltást, a forradalmat követő menekülthullámmal azonban Németországba költözzött. Egyetemi évei ill. rövid pályakeresés után a német közszolgálati televíziónál kezdett el dolgozni, eleinte segédoperatőrként majd rendező-asszisztensként, s az itt töltött 10 év alatt több száz oknyomozó riport- illetve dokumentumfilmet készített. Mindvégig azonban egyetlen dolog járt a fejében, hogy, amint teheti, hazaköltözik, hisz érezte, otthon sokkal nagyobb szükség van rá. 2005-ben végül hazatért Segesvárra. A Fenntartható Segesvár Egyesület alelnökeként kezdte el tevékenységét, s egyre több sokkoló igazságtalanságot, törvénytelenséget tárt fel, akár környezet-, akár műemlékvédelemről legyen szó, azonban a székelyföldi fakitermeléssel kapcsolatos nyomozásának eredményei a legmegdöbbentőbbek. Másfél éves terepmunka során több tíz tanúvallomást rögzített, több száz bizonyítékot gyűjtött, amelyek egyetlen következtetésre vezetnek: a Hargita megyei rendőrség kéz a kézben jár a fatolvajokkal

Vetítés: október 7. (péntek) 16:30, Győzelem / Victoria mozi


Reményvasút

Reményvasút

Magyar dokumentumfilm, 79 perc, 2015. Felirat: EN.12+
Rendező: Trencsényi Klára.

Az Úttörővasutat 1948-ban építette a kommunista kormány Magyarországon. A vonatok ma is közlekednek, 500 fiatal üzemelteti őket. Fizetés helyett egyedülálló közösségi élménnyel gazdagodnak. Gergő, Karmen és Viktor életét beárnyékolja a gazdasági és társadalmi válság. A Gyerekvasút sajátos menedéket kínál számukra, ahol a bajtársiasság és a rend éles ellentétben áll a társadalmat uraló káosszal és egoizmussal. A történet túlmutat az egykori kommunista ereklyén, bepillantást nyújt a mai fiatal generáció lelki és érzelmi világába.

Vetítés: október 7. (péntek) 17:30, Győzelem / Victoria mozi


Székelyföldi betyárok

Székelyföldi betyárok

Román dokumentumfilm, 52 perc, 2014.12+
Rendező: Zsigmond Attila.

Pusztai, Jeges, Dézsi. Az 1950-es évek elején e három név tartotta izgalomban a Romániában található Felső-Háromszéket és a Kászonok vidékét. Egyszerű falusi legények voltak, akikből a kommunista hatalom faragott katonaszökevényeket, majd bujdosásuk ideje alatt gyilkosként és rablóként kezelte őket. Ezek a néha túl vakmerő fiatalemberek fegyverrel a kézben szálltak harcba a kommunista hatalom kiszolgálóival, annak hűséges pribékjeivel és eszközeikben nem válogatva igyekeztek megakadályozni a szocialista eszmék terjesztését, a kollektivizálást. Harcuk természetesen nem tudta megváltoztatni a rendszert, de hősies küzdelmük nyomán néhány hatalmával visszaélő, a törvényeket semmibe vevő személy elnyerte méltó büntetését. Alig lehet elhinni, hogy az erdőkben bujkálva négy-öt éves háborút sikerült vívniuk. Végül mindhármukkal a milícia és a szekuritáté golyói végeztek, és még ma sem tudni, hogy hová temették el őket. Három székely legény története, akik az 50-es években szembeszálltak a kommunizmussal. A film az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült.

Vetítés: október 8. (szombat) 14:00, Győzelem / Victoria mozi


A Nagy-Küküllő útja

A Nagy-Küküllő útja

Magyar–román ismeretterjesztő, dokumentumfilm, 52 perc, 2015. Felirat: RO.
Rendező: Jakab Ervin.

A Székelyföldet átszelő Nagy-Küküllő 220 kilométeres szakaszán nem csak a Természet változatos és sokszínű, hanem az emberi történelem is. Több nemzetiség történelme, kultúrájának kibontakozása zajlott itt a századok során. Mindezeknek a folyó eddig néma tanúja volt, ám a filmben megszólal, és úgy mesél a partjain valaha élt és ma élő emberekről, mondahősökről, csatákról, szépségről és katasztrófáról, az ember és a Természet ellentmondásos viszonyáról, amilyennek ő látta és látja azokat. A dokumentumfilmet rövid játékfilmes epizódok színesítik.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 16:30, Győzelem / Victoria mozi


Erdei álom

Erdei álom

Magyar–román ismeretterjesztő, dokumentumfilm, 21 perc, 2015. Felirat: EN.
Rendező: Gál László.

A téli történet betekintést nyújt a természetbe, valamint az emberek természethez való viszonyával kapcsolatos gondolatokat is felvet, nyugodt, elgondolkodtató kikapcsolódást kínálva, akár a természetben tartózkodás. „A téli történet a Felső-Háromszéki-medencében játszódik. Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan kis részleteket, amelyek nagy félelmeket oszlathatnak el.”

Vetítés: október 9. (vasárnap) 16:30, Győzelem / Victoria mozi


Hegyi kaszálók – Biodiverzitás és hagyományos gazdálkodás

Hegyi kaszálók – Biodiverzitás és hagyományos gazdálkodás

Magyar–román ismeretterjesztő, dokumentumfilm, 52 perc, 2015. Felirat: RO.
Rendező: Juhász Ágota.

A kaszálók a hagyományos állattartó gazdálkodás alapját képezik Székelyföldön, ugyanakkor rendkívül fajgazdag, természetvédelmi szempontból is értékes élőhelyek. A kaszálók művelése, a szénacsinálás az egyik legerősebb kapocs ember és természet között. A film ezt a kapcsolatot mutatja be, egy természetközeli, ökológiai szempontból fenntartható életforma szépségeit, és társadalmunk felelősségét annak megtartásában.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 16:30, Győzelem / Victoria mozi

Animációs filmek

Sárkány és papucs

Sárkány és papucs

Magyar animációs film, 68 perc, 1989.
Rendező: Hernádi Tibor, Dargay Attila.

Guinevra királyné szomorúan panaszolja szeretett szolgálólányának, Peggynek, hogy férje, Arthur király évek óta elhanyagolja őt. A király ugyanis minden idejét a lovagi tornák porondja, vagy a híres „kerekasztal” mellett tölti. A két nő kisüti, hogy a bajon egyedül a jó öreg Merlin varázsló segíthet. Merlin el is küld Guinevrának egy fantasztikusan erős varázsszert, amelynek segítségével visszaszerezheti Arthur szerelmét. A hölgyek egy pudingba sütik a csodaszert, ám azt véletlenül Arthur kedvenc lovagja, Lancelot eszi meg. Bonyolítja a helyzetet, hogy a lovag boldog szerelemben él Peggyvel, de a túlméretezett adag varázsszer hatására egycsapásra őrjítő szerelmet érez a királyné iránt…

Vetítés: október 8. (szombat) 10:00, Győzelem / Victoria mozi


Szignál

Szignál

Román–magyar animációs film, 1 perc, 2016. Felirat: RO.
Rendező: Vácz Péter, Vezsenyi Tamás.

Egy forgatáson sosem alakul minden a terveknek megfelelően. De ennyire?!

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Az animációsok furák

Az animációsok furák

Magyar–román animációs film, 2 perc, 2016. Felirat: RO.
Rendező: Vácz Péter, Vezsenyi Tamás.

Belépő feladatként a tábor animációs csapatának minden tagja húzott egy szót, és zsírkrétával pár másodperces animációt készített, amelyet mindenki maga narrált. Az eklektikus filmecske rászolgált Az animációsok furák címre.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Bújócska

Bújócska

Magyar–román animációs film, 3 perc, 2016.
Rendező: Hortobágyi Tamás.

Apa és kisfia új városba költözik. A változás mindenki számára nehéz, nemhogy egy gyerek számára. Neki azonban csak egy dolog létezik: a játék. A játék, amelyből szinte kizökkenthetetlen. Makacsul dacol apjával, aki minden atyai szigort bevet, hogy akaratát érvényesítse.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Doboz

Doboz

Magyar–román animációs film, 2 perc, 2016.
Rendező: Pellei Petra.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Hexagónia

Hexagónia

Magyar–román animációs film, 2 perc, 2016.
Rendező: Kiss Melinda, Farkas Réka.

Különös idegen érkezik Hexagóniába. A zárt közösség tagjai nem tudnak mit kezdeni a jövevénnyel és szokatlan tulajdonságaival, így ösztönösen ellenségesen viselkednek vele. A félreértések sora egy eldurvult helyzethez vezet, melyből senki sem kerülhet ki győztesen.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Prométeusz, a cickány

Prométeusz, a cickány

Magyar–román animációs film, 3 perc, 2016.
Rendező: Kántor Zsolt.

Egy magányos cickány kuckót keres magának. Nem is sejti, hogy otthonkeresése olyan felfedezéshez vezet, amely nagy hatással lehet fajának jövőjére.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Tibi és Robi

Tibi és Robi

Magyar–román animációs film, 4 perc, 2016.
Rendező: Vodál Vera, Ghyczy Dia.

Tibi és Robi padtársak és barátok. Egy nap Robi szerelmes lesz osztálytársukba, Annába, ami mindent megváltoztat.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Infinity Cycles

Infinity Cycles

Román–magyar animációs film, 1 perc, 2016.
Rendező: Bende Attila.

Kísérleti animációs kisfilm a mindenkit foglalkoztató megfoghatatlan vizualizálására, megpróbálva új jelentést adni már elkoptatott szimbólumoknak.

Vetítés: október 8. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Superbia

Superbia

Magyar–cseh–szlovák animációs film, 15 perc, 2015.
Rendező: Tóth Luca.

Szerzői animációs rövidfilm, mely a nemek közti előítéleteket és konfliktusokat térképezi fel a modern társadalomban elfogadott, tradíciókra és biológiai alapra helyezett szerepek kifordításával.

Vetítés: október 8. (szombat) 18:30, Győzelem / Victoria mozi


A nyalintás nesze

A nyalintás nesze

Magyar animációs film, 9 perc, 2016.
Rendező: Andrasev Nadja.

A különleges növényeit nagy gonddal ápoló nőt nap mint nap figyeli a szomszédasszony macskája. Perverz játékuk egészen addig fajul, amíg egy nap a macska eltűnik. A következő tavasszal különös vendég érkezik látogatóba.

Vetítés: október 8. (szombat) 18:30, Győzelem / Victoria mozi


LOVE

LOVE

Magyar–francia animációs film, 14 perc, 2016.
Rendező: Bucsi Réka.

A film három fejezetben mutatja be egy távoli bolygó lakóinak életét. Külső hatásra elkezd megváltozni a fény és gravitációs tér, és ez befolyással van az ottani élőlényekre.

Vetítés: október 8. (szombat) 18:30, Győzelem / Victoria mozi


Balance

Balance

Magyar animációs film, 2016.
Rendező: Ulrich Gábor.

A világ oszlop, tenyérnyi tetején áll az ember. Az egyensúly kényes, az út bukások és kapaszkodások szépséges sora. Ám az életharcok kilengései egyre letisztultabb válaszokat adnak a nagy kérdésekre. Hol találunk lelki épségre, s hol valós értékre? Megtaláljuk-e az értelmet az örök körforgásban?

Vetítés: október 8. (szombat) 18:30, Győzelem / Victoria mozi


Beyond

Beyond

Magyar animációs film, 9 perc, 2014.
Rendező: Kopasz Milán.

A fekete lyuk egy hely az űrben, ahol a gravitáció vonzása olyan erős, hogy a fény sem tud kijutni belőle. Különös vonzású helyek és helyzetek a Földön is léteznek. Van, aki meghátrál a megtapasztalástól, és van, aki közelebb lép.

Vetítés: október 8. (szombat) 18:30, Győzelem / Victoria mozi


Random Walks

Random Walks

Magyar animációs film, dokumentumfilm, 8 perc, 2015.
Rendező: Tompa Borbála.

Kísérleti dokumentumfilm, melynek alapját kötetlen beszélgetések képezik öt, Budapesten élő menekülttel és bevándorlóval. Sajátos élethelyzetükből adódó nehézségeik egy tábori szobában, egy erdőben, a Tescóban, egy szökőkút mellett és egy bevásárlókocsiban, szkeccsszerűen jelennek meg.

Vetítés: október 8. (szombat) 18:30, Győzelem / Victoria mozi


Dear John

Dear John

Magyar–brit film, 4 perc, 2016.
Rendező: Vácz Péter.

Egy fiú és egy lány kirándulni indul a hegyekbe. Útjukat egy különös, fekete macska szakítja meg. Becsalja őket az erdő sűrűjébe, ahol sötét titkok várnak rájuk.

Vetítés: október 8. (szombat) 18:30, Győzelem / Victoria mozi


Az erdő kapitánya

Az erdő kapitánya

Magyar animációs film, 70 perc, 1988.
Rendező: Dargay Attila.

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei – Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr – kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

Vetítés: október 9. (vasárnap) 10:00, Győzelem / Victoria mozi


Digitális kontra tradicionális

Digitális kontra tradicionális

Kanadai animációs film, 1 perc, 2015.
Rendező: Nata Metlukh.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Átmozgató edzés

Átmozgató edzés

Amerikai animációs film, 3 perc, 2015.
Rendező: Alan Jennings.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


A fekete sziget

A fekete sziget

Svájci animációs film, 6 perc, 2014.
Rendező: Nino Christen.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Fok Nabo Distorio

Fok Nabo Distorio

Észt animációs film, 7 perc, 2014.
Rendező: Francesco Rosso.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Velodrol

Velodrol

Észt animációs film, 6 perc, 2015.
Rendező: Sander Joon.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Sellőkonzerv

Sellőkonzerv

Magyar animációs film, 1 perc, 2014.
Rendező: Darabos Éva.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Mese a szegény halászról, a lányáról, Másenkáról, a csúnya szörnyetegről, Szidorcsuk őrnagyról és a megevett hercegnőről

Mese a szegény halászról, a lányáról, Másenkáról, a csúnya szörnyetegről, Szidorcsuk őrnagyról és a megevett hercegnőről

Orosz animációs film, 6 perc, 2015.
Rendező: Marina Verik.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Az üzlet

Az üzlet

Brit animációs film, 4 perc, 2015.
Rendező: Ewa Smyk.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


VALA MI

VALA MI

Német animációs film, 7 perc, 2015.
Rendező: Elena Walf.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Kiút

Kiút

Brit animációs film, 3 perc, 2015.
Rendező: Yukai Du.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Gránát mind felett

Gránát mind felett

Francia animációs film, 9 perc, 2015.
Rendező: Zaven Najjar.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Ruben elmegy otthonról

Ruben elmegy otthonról

Svájci animációs film, 5 perc, 2015.
Rendező: Frederic Siegel.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Medve

Medve

Német animációs film, 8 perc, 2014.
Rendező: Pascal Flörks.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Passionpanther

Passionpanther

Magyar animációs film, 3 perc, 2015.
Rendező: Lovrity Kata Anna.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Edmond

Edmond

Brit animációs film, 9 perc, 2015.
Rendező: Nina Gantz.

Vetítés: október 9. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi

Kisjátékfilmek

Betonzaj

Betonzaj

Magyar kisjátékfilm, 30 perc, 2015. Felirat: EN.
Rendező: Kovács István.

Egy fiatal kickbokszoló lány minden vágya, hogy Németországban folytathassa karrierjét párjával, aki egyben edzője is. A nagy áttörés érdekében meg kell nyernie egy bajnokságot. Épp ekkor, a felkészülés hajrájában derül ki, hogy terhes – és nem tudja, mitévő legyen…

Vetítés: október 6. (csütörtök) 16:30, Győzelem / Victoria mozi; október 8. (szombat) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


Mindig csak

Mindig csak

Magyar kisjátékfilm, 23 perc, 2015. Felirat: EN.
Rendező: Hartung Attila.

Egy fiatal pap (Kovács Krisztián) találkozása a frissen megözvegyült ateista öregemberrel (Bodrogi Gyula), akit egy múltbeli sötét folt emészt. A pap elhatározza, hogy eljuttatja az öreget a gyónásig és a bűnbocsánatig, bármi áron.

Vetítés: október 6. (csütörtök) 16:30, Győzelem / Victoria mozi; október 8. (szombat) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


Freedom Hotel

Freedom Hotel

Magyar–román kisjátékfilm, 9 perc, 2016. Felirat: RO.
Rendező: Sztercey Benedek Szabolcs.

A Freedom Hotel menedéket biztosít azok számára, akik döntésképtelen létbizonytalanságban tengetik életüket, és képtelenek a világ megannyi lehetőségével élni. Aki önként vállalja, hogy a Freedom Hotel lakója lesz, megszabadul a külvilág zűrzavarától, anyagi javaitól, és ott tölti hátralevő életét. A bentieknek semmiről nem kell dönteniük, a protokoll megteszi ezt helyettük, de ha nem követik a programot, holtan esnek össze. Ez a döntés örökre szól.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Sülve-főve

Sülve-főve

Magyar–román kisjátékfilm, 5 perc, 2016. Felirat: RO.
Rendező: Kemény Eszter.

Két fiatal játékosan csipkelődik a csillagos ég alatt. Képzeletük megelevenedik a vásznon, és rámutat arra, hogyan tegyük félre korábbi kapcsolatainkból hozott rossz tapasztalatainkat, és ahelyett, hogy arra koncentrálunk, mi miatt csúszhatott félre egy párkapcsolatunk, inkább adjunk esélyt a másik megismerésére. Mert bár a főtt krumpli, a sült krumpli és a krumplipüré mind krumpliból vannak, mégis különbözőek, és mindhárom lehet finom.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Csak a kutya marad

Csak a kutya marad

Magyar–román kisjátékfilm, 6 perc, 2016. Felirat: RO.
Rendező: Király Anna.

Timi külföldön tanul, és amikor nyáron hazajön a családjához, szembesül azzal, hogy mennyi mindenről lemaradt. Húga neheztel Timire, mert a szülőkkel kapcsolatos összes feladat őrá hárult, bár haragja fő oka inkább az, hogy nemrég szakított a barátjával. Timi egy hirtelen jött lehetőséget megragadva kiengeszteli a húgát, és a két lány újra egymásra talál.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Vér-erdő

Vér-erdő

Magyar–román kisjátékfilm, 12 perc, 2016.
Rendező: Dobi Ferenc.

Négy fiatal erdei túrára indul. Míg kettejük számára nem több a kiruccanás fiatalos szórakozásnál, Andris és Juli kapcsolatát örökre megváltoztatja a hétvégi kirándulás. Juli olyan vallomással áll Andris elé, amivel a fiú képtelen megbirkózni. Andris nem tudja eldönteni, hogy egy beteg játék részese, vagy egy félrement sors törmelékei zúdulnak rá, egyszerre érez undort és végtelen vonzalmat a lány iránt. Juli azonban kifürkészhetetlen.

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Ártatlan bűnök II.

Ártatlan bűnök II.

Magyar–román kisjátékfilm, 2016.
Rendező: Pálos György, Balsai Móni.

Ez a nap is úgy indul, mint a többi. Éled az életed, vagyis azt, amit életnek gondolsz. Elfogadtad a rutint. Már föladtad a reményt...

Vetítés: október 8. (szombat) 12:00, Győzelem / Victoria mozi


Fejvadász

Fejvadász

Román–magyar kisjátékfilm, 15 perc, 2016.
Rendező: Dragu Erika.

Egy fejvadász, Raul és a segédje Oscart, az újságírót vallatja. Oscar kíváncsiságból egy rég eltűnt fejvadászt, Jakkót keresett, és fontos nyomokra bukkant, a vallatás során pedig rég elveszített emlékek jönnek elő a múltjából.

Vetítés: október 8. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Éjszakai festés

Éjszakai festés

Magyar kisjátékfilm, 17 perc, 2016.
Rendező: Cristina Groşan.

Kik ma a barátaid? És 10 éve kik voltak?

Vetítés: október 8. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Igazság vagy merészség

Igazság vagy merészség

Román kisjátékfilm, 18 perc, 2015.
Rendező: Kovács Katalin.

Három egyetemista lány a harmadév végén, az utolsó közös estén üvegezőt játszik. A játék célja a jókedv és egymás titkainak kiderítése, ugyanis a lényege, hogy a játékosok csak igazat mondhatnak. Noémi elmeséli egy görbe estéjét, a sztorival azonban tudtán kívül kínos helyzetbe hoz mindenkit.

Vetítés: október 8. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Köztünk marad

Köztünk marad

Román–magyar kisjátékfilm, 9 perc, 2016.
Rendező: Nagy Anita Noémi.

József alkoholista, azonban sosem történt olyan dolog az alkohol miatt, ami az egész családra hatással lett volna. Egészen eddig. József jogosítványát elvették ittas vezetésért, erről azonban hazudik családjának. Lánya, Kata nem hagyja annyiban a dolgot, hiszen most óriási szükségük van arra, hogy valaki vezethessen autót a családból. A beszélgetés során lassan fény derül az igazságra.

Vetítés: október 8. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Kendeffy

Kendeffy

Román–magyar kisjátékfilm, 12 perc, 2015.
Rendező: Püsök Botond.

1833, Erdély. Egy szegény származású fiú gróf Kendeffy Ádám támogatásával ösztöndíjat nyer az első magyar viadalintézetbe. A történelmi ihletettségű kisjátékfilmben egy fiú felnőtté válásának lehetünk szemtanúi, története pedig összefonódik Erdély egyik legendás figurájának sorsával.

Vetítés: október 8. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Csiga-biga

Csiga-biga

Román–magyar kisjátékfilm, 8 perc, 2015.
Rendező: Skovrán Tünde.

Iván, egy öt éves kisfiú felfedezi, hogy a szomszéd lány terhes. Vajon a pocaklakó is ugyanúgy egyedül érzi magát mit ő? Elindul, hogy megmentse potenciális barátját a szörnyű magánytól.

Vetítés: október 8. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Csoszogj úgy

Csoszogj úgy

Magyar–román kisjátékfilm, 14 perc, 2016.
Rendező: Szőcs Petra.

Egy anya felbérel egy színészt, hogy helyettesítse elhunyt férjét. Így szeretné megvigasztalni gyászoló leányát. Vajon meddig lehet fenntartani az illúziót?

Vetítés: október 8. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Mindenki

Mindenki

Magyar kisjátékfilm, 25 perc, 2015. Felirat: EN.
Rendező: Deák Kristóf.

1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

Vetítés: október 8. (szombat) 17:00, Győzelem / Victoria mozi


Szabó úr

Szabó úr

Magyar kisjátékfilm, 21 perc, 2015. Felirat: EN.
Rendező: Ferenczik Áron.

Szabó úr nem érez. Sem szagokat, sem ízeket, sem tapintást vagy fájdalmat. Érzései sincsenek: nem tud örülni vagy haragudni. Ezzel Szabó úr környezete is tisztában van és rendre ki is használják. Szabó úr szépen lassan mindent elveszít és mindeközben mindenki nagyon mosolyog, mert Szabó urat mindenki szereti. Addig mosolyognak amíg Szabó úr el nem fogy.

Vetítés: október 8. (szombat) 17:00, Győzelem / Victoria mozi


Tabula rasa

Tabula rasa

Magyar kisjátékfilm, 30 perc, 2015. Felirat: EN.
Rendező: Csoma Sándor.

Erdély, 1990. Emma és Ábel között szerelem szövődik, a szülők múltjában azonban sötét titok lappang.

Vetítés: október 8. (szombat) 17:00, Győzelem / Victoria mozi