Filmek

Kolozsvár

Nagyjátékfilmek

A berni követ

A berni követ

Magyar történelmi, filmdráma, 76 perc, 2014. Felirat: RO.12+
Rendező: Szász Attila.

1958. augusztus 16-án két magyar emigráns (Szabó Kimmel Tamás és Kádas József) betör a berni magyar nagykövetségre, és túszul ejti a nagykövetet (Kulka János). Miközben az épületet körbeveszi a svájci rendőrség, a berni magyar emigránsok pedig spontán tüntetésbe kezdenek az utcán, a követség falai között feszültséggel és fordulatokkal teli túszdráma bontakozik ki.

Vetítés: október 2. (csütörtök) 17:00, Győzelem / Victoria mozi


Couch Surf

Couch Surf

Magyar vígjáték, filmdráma, 2013. Felirat: RO.16+
Rendező: Dyga Zsombor.

Hányszor hallottad már? Ha a kanapék mesélni tudnának. Hát, most fognak. Egy szerelemre vágyó, egy francia, egy elhagyott, egy megtalált, egy pszichés, egy ügyosztályi, egy hegyi, egy pokoli, egy baráti és egy foltos. Megbízható és kiszámíthatatlan ülőbútorok. Megbízhatóan működő, de olykor kiszámíthatatlan vendégekkel.

Vetítés: október 2. (csütörtök) 20:00, Győzelem / Victoria mozi


Isteni műszak

Isteni műszak

Magyar vígjáték, filmdráma, 107 perc, 2013. Felirat: RO.16+
Rendező: Bodzsár Márk.

Milán a horvát seregből dezertálva 1992-ben szökik át Jugoszláviából Magyarországra, és mint korábbi orvostanhallgató, a budapesti mentőknél szerez magának munkát. Két állandó társa Kis Tamás, a mentőautó sofőrje és Fék doktor, a háromfős éjszakai rohammentő csapat főnöke. A lelkes és lelkiismeretes ápolófiút hidegzuhanyként éri, mikor kiderül, hogy társai válogatnak a betegek között. Miközben életeket mentenek meg, időnként hagyják meghalni az időseket és a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket, sőt még az is előfordul, hogy siettetik a halálukat. Milán számára kiderül, hogy a mentőautó hátuljában zajló illegális eutanáziáknak van üzleti oldala is. A pénzre neki is szüksége van, mert ki akarja szabadítani a szarajevói ostromgyűrűben rekedt bosnyák menyasszonyát, ezért alkut köt társaival. A bűnbe és a borzalmakba fokozatosan sodródik bele. Úgy válik gyakorlott mentőssé, és éli át az életmentés euforikus pillanatait, hogy közben a halál számtalan arcát is megismeri.

Vetítés: október 2. (csütörtök) 22:00, Győzelem / Victoria mozi


Ágrólszakadt úrilány

Ágrólszakadt úrilány

Magyar játékfilm, 88 perc, 1943.
Rendező: Ráthonyi Ákos.

Dr. Koltay Ádám menekül a városból. Noha ő az úri társaság kedvence, már megcsömörlött a társasélet ürességétől. A havasok tiszta, érintetlen világában sátorozik, de már első nap váratlan esemény történik: meg kell mentenie egy szakadékba zuhant fiatal lány életét. Hálából a lány meghívást kínál a közeli, zajos üdülőhely forgatagába, de Ádám inkább egy csókot rabol a lánytól. Éva bosszút esküszik, s kész mindenre, hogy megzavarja a férfi nyugalmát.

Vetítés: október 3. (péntek) 17:00, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – aula


Utóélet

Utóélet

Magyar filmdráma, 93 perc, 2014.16+
Rendező: Zomborácz Virág.

A mindentől szorongó Mózes képtelen megfelelni lelkész apja elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami - bár nem tud beszélni - innentől kezdve folyamatosan a nyomában van.

Vetítés: október 3. (péntek) 20:00, Győzelem / Victoria mozi


Free Entry

Free Entry

Magyar játékfilm, 70 perc, 2014.12+
Rendező: Kerékgyártó Yvonne.

Betti és V titokban és pénz nélkül szöknek be a Szigetre. Feltűnő párosuk felkelti a fiúk figyelmét is, ami lassan egy versenyt alakít ki kettejük között. A felszabadult kalandnak induló fesztiválozás egészen új fordulatot vesz, amikor a két tizenéves lány elveszti egymást az éjszakában. Betti egy helyes drogdílertől kér segítséget, hogy megtalálhassa V-t. Kiderül, hogy az életben nincs minden teljesen ingyen.

Vetítés: október 3. (péntek) 22:00, Győzelem / Victoria mozi


Aura

Aura

Magyar sci-fi, 80 perc, 2014.12+
Rendező: Bernáth Zsolt.

Négy tinédzser, Tokió, Peti, Ádám és Eszter egy puszta közepén ébrednek fel lerobbant autójukban. Bár számításaik szerint reggel van, mégis sötétség veszi őket körül, mintha nem kelt volna fel a Nap. Rövidesen rájönnek, hogy egy hatalmas, sötét „aura” borul rájuk, amely nem engedi át a fényt, és elzárja őket a külvilágtól. Ahogy megpróbálnak a dolgok végére járni, a rejtélyek csak egyre szaporodnak: kagylókat találnak a kocsi aljára tapadva, titokzatos fények reagálnak a szavaikra, eső esik a semmiből, és mind a négyüknek furcsa látomásaik támadnak. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy nincsenek egyedül, és ha rövid időn belül nem jutnak ki szorult helyzetükből, akkor elveszítik egyik társukat. De hogy valójában mi a tétje a megpróbáltatásaiknak, azt egyikőjük sem sejti…

Vetítés: október 4. (szombat) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Magyar játékfilm, 90 perc, 2014. Felirat: RO.16+
Rendező: Reisz Gábor.

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben. Bonyolult a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Áron 29 éves, frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres. Csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban tart valahová, amikor elutazik. Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

Vetítés: október 4. (szombat) 19:00, Győzelem / Victoria mozi


Megdönteni Hajnal Tímeát

Megdönteni Hajnal Tímeát

Magyar vígjáték, 100 perc, 2014. Felirat: RO.16+
Rendező: Herczeg Attila.

Mindenki ugyanazt akarja. Hajnal Tímeát. Aki szupersztár fotómodell, egy sztártévés csaja, gazdag és gyönyörű. És nagyon unja az egész felhajtást, egyszerűbb, békésebb életre vágyik. A 15 éves érettségi találkozóján találkozik Danival, aki egy építésziroda alkalmazottja, az esküvőjére készül, tűri a menyasszonya meg a családja basáskodását és nagyon unja az egész felhajtást. Az egykori osztálytársak beszélgetnek meg isznak kicsit, azután futólag elcsábítják egymást a ruhatárban. Nem nagy ügy. Mindenkivel előfordul az ilyesmi. Csak az a baj, hogy az esetet levideózza Bögöcs, a tapló, nagyszájú, fukszos, susogó mackós pornóproducer, és a felvétel segítségével megzsarolja Danit. De valami nagyon furcsát kér cserébe a felvételért: hogy megdönthesse Hajnal Tímeát.

Vetítés: október 4. (szombat) 21:00, Győzelem / Victoria mozi


Berosált a rezesbanda

Berosált a rezesbanda

Magyar játékfilm, 72 perc, 2012.12+
Rendező: Mátyássy Áron.

Kukucs város iskolájában kísérleti osztályt indítottak Riminyák tanár úr vezetésével. Riminyák szigorú, porosz elveket valló tanár, aki egy óra alatt kétszer is képes lefeleltetni az osztályt. És ez még a kisebb hibái közül való! Nem csoda hát, ha az ötletes Szinyák vezetésével eltérítik az iskolabuszt, és az egész osztály beveszi magát az erdőbe. Beköltöznek az üresen álló orosz laktanyába, ahol hamarosan kiderül, hogy társaságuk is van Igor, az itt maradt orosz katona személyében. Igor átveszi a parancsnokságot, és kemény kiképzésbe részesíti az ifjúságot. Hamarosan rájönnek a gyerekek, hogy Riminyák tanár úrnál talán könnyebb volt az élet. A kukucsi városi híradón keresztül tárgyalnak a szülőkkel és az iskolával, feltételként szabva Riminyák elbocsájtását... A gyerek és ifjúsági irodalom népszerű alakja, Csukás István írta a film forgatókönyvét, a tévéfilmet pedig a tehetséges fiatal rendező, Mátyássy Áron rendezte.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 11:30, Győzelem / Victoria mozi


Az erdő (Čudna šuma)

Az erdő (Čudna šuma)

Szerb–magyar filmdráma, 77 perc, 2014. Felirat: RO.12+
Rendező: Tolnai Szabolcs.

Egy szerbiai magyar család fia eltűnik a drogrehabilitációs központból. A szülők egymást hibáztatják a fiuk sorsa miatt, és az apa elköltözik otthonról. A következő napokban mindketten külön-külön utakon megpróbálnak a fiuk nyomára bukkanni, és mindketten szembesülnek a kíméletlen valósággal, mely körülveszi őket… A film Salgó Judit (Judita Šalgo) újvidéki írónő Minotaur című műve alapján készült.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 19:00, Győzelem / Victoria mozi


Szabadesés

Szabadesés

Magyar–dél-koreai–francia film, 89 perc, 2014. Felirat: RO.16+
Rendező: Pálfi György.

A Szabadesés hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek - csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások - akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 21:00, Győzelem / Victoria mozi

Dokumentumfilmek

Szerelempatak

Szerelempatak

Magyar dokumentumfilm, vígjáték, 70 perc, 2013.12+
Rendező: Sós Ágnes.

Egy kis erdélyi faluban vallanak idős asszonyok rég letűnt vagy ma is élő szerelmi, szexuális életükről.

Vetítés: október 3. (péntek) 18:00, Győzelem / Victoria mozi


Overdose – Vágta egy álomért

Overdose – Vágta egy álomért

Magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2013. Felirat: RO.12+
Rendező: Ferenczi Gábor.

Egy szlovákiai magyar acélkereskedő 2000 guinea-t fizet egy jelentéktelen külsejű csámpás csikóért, mely egy évvel később már a 200-szorosát éri, és a világ leggyorsabb lovai között emlegetik. A verhetetlen Overdose a remény szimbóluma lesz, nyomában nem várt kollektív érzelmek támadnak, és keverednek egyéni, nemzeti és üzleti érdekekkel. A kamera 4 éven át, ritkán látott közelségből figyeli a magyar csodalovat és csapatát, betekintést enged a lovasvilág kulisszái mögé, drámai döntéseket és örömteli pillanatokat egyaránt rögzít – mintha egy izgalmas játékfilmet néznénk. Az egyik főszereplő a filmről: „Ebben a filmben számomra igen sok könnycsepp és felülmúlhatatlan sok boldogság is van! Tanulság nincs, ez az élet.” A film történet a szenvedélyről és a reményről.

Vetítés: október 4. (szombat) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


A tartótiszt

A tartótiszt

Magyar dokumentumfilm, 63 perc, 2013. Felirat: RO.12+
Rendező: Varga Ágota.

A dokumentumfilm teljesen új szemszögből mutatja be a Kádár-korszak állambiztonsági munkájának egy szeletét. Először szólal meg egykori tartótiszt, ráadásul a katolikus egyházi vonalról, másrészt a szembesítés módszere, mint kendőzetlen párbeszéd új megvilágításba helyezi és még hitelesebb képet ad az akkori állambiztonság céljairól, beszervezési eszközeiről és a végrehajtás módszereiről. Nagy hangsúlyt fektetett az évtizedeken keresztül végzett titkos feladatára, kezdve a belső motivációjától, szakmai fogások bemutatásán keresztül a film vége felé kiteljesedő utolsó összegzéséig.

Vetítés: október 4. (szombat) 17:00, Győzelem / Victoria mozi


Dr. Lala

Dr. Lala

Magyar dokumentumfilm, 57 perc, 2014. Felirat: RO.12+
Rendező: Halász Glória.

Balogh László, azaz Dr. Lala bohócdoktor, aki az elmúlt 12 évben közel 100 000 beteg arcára varázsolt mosolyt. Egy ország ismerte és szerette őt egy 30 évvel ezelőtti sikeres televíziós műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően, amelyet hátrahagyott a cirkusz kedvéért. Végül mindent újrakezdett, és a bohócdoktori pályán kötött ki. A másfél éven keresztül készült, egyszerre szórakoztató és megható kreatív dokumentumfilmben a szarkasztikus humorú Dr. Lala küzdelmét és hivatásán keresztül számos beteg gyermek, kis hétköznapi hős történetét ismerhetjük meg. Képek a filmből

Vetítés: október 5. (vasárnap) 17:30, Győzelem / Victoria mozi

Animációs filmek

Fly Me To The Moon

Fly Me To The Moon

Magyar animációs film, 5 perc, 204.
Rendező: Felvidéki Miklós.

Az első Holdra szállás alternatív története.

Vetítés: október 3. (péntek) 14:30, Győzelem / Victoria mozi


Vannak szomszédaim

Vannak szomszédaim

Magyar animációs film, 4 perc, 204.
Rendező: Varga Petra.

Négy szomszéd teszi, amit minden este szokott. De amikor az öreg hölgy macskája véletlenül összetalálkozik a varázsló kalapjával, a dolgok váratlan fordulatot vesznek.

Vetítés: október 3. (péntek) 14:30, Győzelem / Victoria mozi


Papírvilág

Papírvilág

Magyar animációs film, 3 perc, 2014.
Rendező: Ruska László, Ringeisen Dávid.

A WWF Hungary számára készített image-film, melyben egy mikrovilág szintjén válnak láthatóvá azok az értékek, amelyeket a WWF képvisel.

Vetítés: október 3. (péntek) 14:30, Győzelem / Victoria mozi


Lepkegyűjtő

Lepkegyűjtő

Román–magyar animációs film, 5 perc, 2014.
Rendező: Nagy Orsolya.

Egy szerelem, amely rabul ejt. John Fowles hasonló című regénye alapján.

Vetítés: október 3. (péntek) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Vili, a veréb

Vili, a veréb

Magyar animációs film, 79 perc, 1989.
Rendező: Gémes József.

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át...

Vetítés: október 4. (szombat) 10:00, Győzelem / Victoria mozi


Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak

Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak

Magyar animációs sorozat, 70 perc, 2014.
Rendező: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza.

Újabb 13 epizód mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről. A Bartos Erika népszerű meséiből készült rajzfilmsorozat már jól ismert szereplői mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel. A KEDD Animációs Stúdió rajzfilmfiguráinak hangját ezúttal is Pogány Judit kölcsönzi, így már közel száz különböző hangon szólal meg a Bogyó és Babóca mesékben. A filmet játszó mozik listájáról a KEDD hírlevélben értesíti a nézőket. Feliratkozás a produkció hírlevelére itt. Epizódképek Gömbi tornya Napraforgók A gomba kalapja Hímestojások Társasjáték Csillagház Rossz álom Bábszínház Kavicsok Focimeccs Roller Gombócok Pihe síel

Vetítés: október 5. (vasárnap) 10:00, Győzelem / Victoria mozi


Bestiárium

Bestiárium

Román–magyar animációs film, 2 perc, 2014.
Rendező: Kruppa Noémi.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Lakótársak

Lakótársak

Román–magyar animációs film, 2014.
Rendező: Molnár Luca Anna, Debreczeni Zoltán.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Mindennapok

Mindennapok

Román–magyar animációs film, 2014.
Rendező: Juhász Ariella, Rózsa Noémi.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Kikelő

Kikelő

Román–magyar animációs film, 2014.
Rendező: Nagy Klementina.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Vihar

Vihar

Román–magyar animációs film, 2014.
Rendező: Kocsis Alexandra, Kőszegi Tamás.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi

Kisjátékfilmek

Vénusz átvonulás

Vénusz átvonulás

Magyar kisjátékfilm, 14 perc, 2013.
Rendező: Mojzes Milojev Zsanett.

A Vénusz átvonulás előestéjén járunk. A budapesti kihalt utcákon egy taxis bolyong, aki fuvarra vár. A rádióműsor éjszakai adásában egy fizikussal beszélgetnek a jelenségről. A taxishoz beszáll egy nő. Beszélgetni kezdenek.

Vetítés: október 3. (péntek) 14:30, Győzelem / Victoria mozi


Hullámok

Hullámok

Kubai kisjátékfilm, 15 perc, 2014.
Rendező: Breier Ádám.

A tengerparton vagyunk. Camelia a fia, Angel, születésnapjának megünneplését tervezgeti. Az apja hiretelen eltűnése arra készteti Angelt, hogy elszaladjon az anyjától. Keresése során Camelia kénytelen szembenézni azzal, hogy a családja, mint olyan, elbukott.

Vetítés: október 3. (péntek) 14:30, Győzelem / Victoria mozi


Kispárizs

Kispárizs

Magyar kisjátékfilm, 13 perc, 2014.
Rendező: Nagypál Orsi.

1986, Ibusár. Géprongy érkezik a vagongyárba: használt ruhák, Nyugatról. A falusi asszonyok az éj leple alatt nekiesnek a ruhákkal teli konténernek, hogy megmerítkezzenek a csillogó párizsi divatban. Földöntúli öröm ez a szocialista mindennapokban, ám a lelkesedés hamar átcsap önző, vad irigységbe, és elszabadulnak az indulatok.

Vetítés: október 3. (péntek) 14:30, Győzelem / Victoria mozi


Ricsi

Ricsi

Magyar kisjátékfilm, 15 perc, 2014.
Rendező: Hörcher Gábor.

Egy fiatal srácnak barátai búcsúbulit rendeznek, mielőtt Olaszországba indulna. Az útra édesanyja pakol helyette.

Vetítés: október 3. (péntek) 14:30, Győzelem / Victoria mozi


Akasztófa

Akasztófa

Román–magyar kisjátékfilm, 9 perc, 2014.
Rendező: Székely Előd, Fekete Lajos.

Mi van, ha egyszerre két ember nézi ki ugyanazt az ágat akasztófának?

Vetítés: október 3. (péntek) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Amit gondolok az egészről

Amit gondolok az egészről

Román–magyar kisjátékfilm, 19 perc, 2014.
Rendező: Ugron Réka.

Hugi és Ádám bizalmas testvérkapcsolatát a lány véletlen terhessége és a kényszeresküvő zavarja meg. A hirtelen történő események a 18 éves Hugit önállóságra, és az évek alatt megszokott alárendelt szerepből való kilépésre ösztönzik. Ádám gondoskodó szeretettől indíttatva dominál kettejük kapcsolatában, a szülők dogmatikus, életképtelen nevelésétől és vallásától akarva megóvni húgát. Azt azonban nem veszi tudomásul, hogy Hugit ezáltal leuralja. Fotók

Vetítés: október 3. (péntek) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Hamburger

Hamburger

Román–magyar film, 8 perc, 2014.
Rendező: Molnár Ferenc.

Egy kapus, egy fontos papír, egy hamburger és egy kutya. Meg egy kis szíverősítő.

Vetítés: október 3. (péntek) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Leltár a pasim jó cselekedeteiről

Leltár a pasim jó cselekedeteiről

Román–magyar kisjátékfilm, 3 perc, 2014.
Rendező: Köllő Ildikó.

A film Forgács Zsuzsa novellájának adaptációja, groteszk képet ad férfi és nő közti hierarchikus viszonyrendszerről.

Vetítés: október 3. (péntek) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Maflicsek

Maflicsek

Román–magyar kisjátékfilm, 14 perc, 2014.
Rendező: Visky Ábel.

Történet arról, hogy hogyan próbál egy fiú megbirkózni anyja betegségével és érzelmeinek áradásával.

Vetítés: október 3. (péntek) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Szmájli

Szmájli

Román–magyar kisjátékfilm, 9 perc, 2014.
Rendező: Bartincki Tamara.

A Szmájli című kisjátékfilm a virtuális kommunikáció agresszív térnyeréséről szól, melynek következtében a valóság, a mindennapi élethelyzetek fokozatosan „kihalnak”. A jelenségre egy házaspár életének rituális momentumán, az ebéden keresztül világít rá. Tamás és Éva élete szinte tökéletes leképezése az őket körülvevő világ groteszkségének: mialatt Tamás a sötét szobában ül a képernyő előtt és tervezői munkáját végzi, felesége, Éva a konyhában ebédet készít. Miközben Tamás a stressz fűtötte helyzetben próbál megoldást találni, Éva megüzeni neki, hogy a kedvencét főzi. Tamás nem akarja Évát megbántani, ezért nem mondja el neki, hogy zavarja őt. Éva linket küld Tamásnak, amire lelkesen várja a választ, de Tamás figyelmen kívül hagyja, mert a munkájával van elfoglalva és azt üzeni, hogy később megbeszélik, de ez az élő találkozás alkalmával elmarad.

Vetítés: október 3. (péntek) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Zoltán

Zoltán

Román–magyar kisjátékfilm, 12 perc, 2014.
Rendező: Gábor Lóránd.

A film egy önállósulásra képes, de nem akaró 25 éves fiút mutat be anyjával való kapcsolatán keresztül, aki mindent megtesz, hogy fia továbbra is a szülői házban maradjon. Zoltán anyjával megy személyit kérvényezni a hivatalba, ahol megfogalmazza költözési szándékát, az anya viszont ragaszkodik elveihez.

Vetítés: október 3. (péntek) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Hinta

Hinta

Román–magyar kisjátékfilm, 7 perc, 2014.
Rendező: Bács Ildikó.

A Hinta egy házaspár érzelmi drámáját dolgozza fel, amelynek hátterében egy rejtélyes tragédia áll. Bács Ildikó kamaradrámája dialógusok nélkül, szimbólumok által meséli el a történetet, amelyben az elengedés képtelensége és a féltő szeretet feszül egymásnak.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


A te apád

A te apád

Román–magyar kisjátékfilm, 10 perc, 2014.
Rendező: Cibulya Nikol.

A főszereplő egy magányos kiskamasz, aki egyszerre felelne meg apjának és bátyjának is, azonban a film végére rá kell döbbennie arra, hogy egyik út sem járható számára, és saját, önálló döntésekkel kell továbblépnie. A fiú hosszú és cselekménydús nap után egy fodrászatban talál végre megnyugvást.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Saudade

Saudade

Román–magyar kisjátékfilm, 10 perc, 2014.
Rendező: Fazekas Gyöngyi.

Egy lány felhívja Skype-on külföldön élő húgát: melyikük örökölje gyerekkori hintájukat? A saudade portugál szó, más nyelvben nem fellelhető. Jelentése: nosztalgikus, fájdalmas vágy valaki vagy valami után, akit vagy amit szeretsz, de már elvesztettél.

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi


Márió

Márió

Román–magyar kisjátékfilm, 10 perc, 2014.
Rendező: Klopfstein-László Bálint.

Új lány érkezik a nevelőotthonba. Az intézet legvagányabb csajai még aznap este kezelésbe veszik az ártatlannak tűnő Vandát. A három lány egy lopott autóval pasiszerző körútra indul az éjszakába. A diszkóban kiszemelt férfit azonban sötét szálak fűzik Vanda múltjához, és egy pisztoly is előkerül valahonnan. A valódi buli pedig itt kezdődik …

Vetítés: október 5. (vasárnap) 15:30, Győzelem / Victoria mozi