Filmek

Kolozsvár

Nagyjátékfilmek

Bahrtalo! Jó szerencsét!

Bahrtalo! Jó szerencsét!

Magyar–osztrák–német–román vígjáték, 80 perc, 2008.
Rendező: Lakatos Róbert.

A film címének jelentése Lali, a film egyik főszereplőjének anyanyelvén: "Jó szerencsét!", ami tulajdonképpen a Gábor cigányok bevett köszönési formája. A filmbeli történet elején Lali (erdélyi Gábor cigány) és Lóri (erdélyi magyar), anyagi gondokkal küzdenek, ezért elhatározzák, hogy a magyarországi lomtalanítóktól okulva átmennek Ausztriába üzletelni. Ez a neorealista komédiának nevezhető dokumentum-játékfilmes road movie a két főszereplő kalandjait követi nyomon, akiket egy adott ponton Egyiptomba is elsodor sorsuk.

Vetítés: október 15. (szerda) 19:00, Győzelem / Victoria mozi


Pánik

Pánik

Magyar filmdráma, vígjáték, 94 perc, 2007.
Rendező: Till Attila.

Vetítés: október 15. (szerda) 21:00, Győzelem / Victoria mozi


Off Hollywood

Off Hollywood

Magyar vígjáték, 2007.
Rendező: Hajdu Szabolcs.

Vetítés: október 16. (csütörtök) 19:00, Győzelem / Victoria mozi


Tejút

Tejút

75 perc, 2007.
Rendező: Fliegauf Bence.

"A Tejút egy sajátos természetfilm, amiben nem zsiráfokat, pingvineket látunk, hanem embereket. Ebben a filmben nincs város, nincs vidék, nincs politikai konfliktus, csak a bioszféra, az időtlen táj, és ezek a furcsa és titokzatos lények – azaz mi emberek. (...) Ez a film bizonyos szempontból sokkal kevesebbet ad a nézőnek, mint a hagyományos filmek, más szempontból viszont sokkal többet. A filmet nézve talán sikerül olyan tudatállapotot teremteni, amely élőhelyünket annak láttatja velünk ami: egy csodálatos bolygó a végtelen űrben." (Fliegauf Benedek)

Vetítés: október 16. (csütörtök) 21:00, Győzelem / Victoria mozi


Bolondos vakáció

Bolondos vakáció

Magyar–román vígjáték, 81 perc, 1968.
Rendező: Makk Károly.

Péter és Pál, a hírhedt szoknyavadászok versengve udvarolnak a tihanyi strandon a csinos román lánynak, Oanának. Egy-két nap múlva a lány táviratot kap, azonnal utaznia kell Bukarestbe. Péter 1921-es Colymne típusú tragacsán jut el a tolmács Pirivel és a stoppos Ágival kibővült társaság egy román faluig, ahol az autó megmakacsolja magát. Oana egy amerikai, Pali egy szőke svéd hölgy kocsiján, Piri egy szerelmes román fiú motorján, Ági és Péter pedig autón folytatja az utat, hogy végül Constancán összetalálkozzanak, ahol Oana szerelme nyeri éppen az autóversenyt.

Vetítés: október 17. (péntek) 22:00, Győzelem / Victoria mozi


Overnight

Overnight

Magyar filmdráma, 93 perc, 2007.
Rendező: Török Ferenc.

Az Overnight története 24 óra alatt játszódik. E forró nyári napon főhősünk, a 33 éves budapesti sztárbróker élete fordulóponthoz érkezik. Reggel váratlanul Budapestre érkezik legfontosabb német ügyfele, hogy a stagnáló kelet-európai piacról kimenekítse eddig itt befektetett részvényeit. Hősünkön kívül a brókercégnél senki sem tudja, hogy a beígért 25 százalékos hozamra momentán nincs fedezet. Az idő rövidsége miatt egy lehetséges megoldás kínálkozik: az éjszaka folyamán „overnight" tranzakcióval visszaszerezni a hiányzó összeget. A trükk lényege, hogy a még nála lévő pénzalapot, melynek értéke közel 10 millió euró, átutalja egy távoli időzónában lévő bankszámlára, s az alvó európai piacot kicselezve pár órányi aktív időt nyerjen az épp nyitva lévő távol-keleti tőzsdéken. Egykori évfolyamtársa évek óta Bombayben brókerkedik, az ő segítségével talán van még némi esély, hogy másnap reggelig realizálja a németnek ígért hozamot. Ha az ügylet nem sikerül, hősünket biztos börtön fenyegeti. A nap folyamán azonban történik még valami végzetszerű. reggeli postával a fiú névtelen levelet kap, melyben egy pozitív terhességi teszt lapul. Nyomban elkezd nyomozni az illető kiléte után, így ismerjük meg hősünk kaotikus szerelmi viszonyait. Az első látásra tökéletesnek tűnő fiatalember életét hajnalra már a teljes káosz uralja.

Vetítés: október 18. (szombat) 19:00, Győzelem / Victoria mozi


Zuhanórepülés

Zuhanórepülés

Magyar akciófilm, filmdráma, 2007.
Rendező: Novák Erik.

Vetítés: október 18. (szombat) 20:40, Győzelem / Victoria mozi


Nyugalom

Nyugalom

Magyar filmdráma, 108 perc, 2008.
Rendező: Alföldi Róbert.

A valaha ünnepelt szenvedélyes, érzéki színésznő (Udvaros Dorottya) már 15 éve ki sem mozdul a lakásából. Egyetlen támasza fia, Andor (Makranczi Zalán), írógépe mögé menekül kettejük tehetetlen egymásrautaltságának őrült ketrecéből. Novelláit – melyek anya és fia történetei – csupán az asztalfióknak írja. Szeretet és gyűlölet kötelékei béklyózzák őket egymáshoz. Ebbe az érzelmi patthelyzetbe egy szép napon megérkezik a szerelem.

Vetítés: október 18. (szombat) 22:00, Győzelem / Victoria mozi


A Nap utcai fiúk

A Nap utcai fiúk

Magyar történelmi, filmdráma, 89 perc, 2007.
Rendező: Szomjas György.

A történet 1956. október 23-án kezdődik és 1956. november 4-én ér véget. Juli (Gáspár Kata) Totyával (Czecző Sándor) jár, de Gábort (Bárnai Péter) is szereti, hármójuk története fordulatosan alakul a mozgalmas napokban. Pesterzsébeti fiatalok egy csoportja focizik a Határ út menti grundon. Juli, a kalauzlány hozza a hírt, hogy a városban tüntetés van. Egyedül Gábor tart Julival és együtt vesznek részt a forradalmi eseményekben. Hajnalban a fiúkra rálőnek a bevonuló oroszok, és akkor elhatározzák, hogy bemennek a városba és bekapcsolódnak a harcokba. Totya vezetésével fegyvert szereznek, és barikádot építenek egy kis mozi körül. „Ezt a sarkot megvédjük" – mondják. Csak kézi fegyvereik és benzines palackjaik vannak, de eredményesen veszik fel a harcot a benyomuló szovjet harckocsikkal. Bázisukat a fiatalok a békésebb napokban sem hagyják el és november 4-én hősiesen szállnak szembe a nagy túlerővel visszatérő ellenséggel.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 16:00, Győzelem / Victoria mozi


Lányok

Lányok

Magyar filmdráma, thriller, 90 perc, 2007.
Rendező: Faur Anna.

Két tizenéves kamaszlány, Dia és Anita egész nap céltalanul plázákban, játszótereken lóg, néha szórakozásból lop és persze bulikba jár. Az izgatja őket, hogy a ma, a holnap legalább olyan jó legyen, mint a tegnap és ezért "lazulnak, elvannak" egész nap. Esténként taxisokkal barátkoznak, akiknek két életük van: a folyamatosan úton levő és a ritkán látott családfő. Egyikük, Ernő szívesen hurcolássza őket és tanítja vezetni, persze némi ellenszolgáltatásért cserébe. A taxisok biztosítási csalásból egészíti ki keresetüket, Ernőt is bevonják a buliba, de ő más, mint a többiek. Csak vágyakozni mer, de fél bármit is igazából megtenni. Felesége már régen más életre vágyik, s csak a közös gyerekeik miatt marad mellette. Dia és Anita tele van álmokkal és vágyakkal, csak úgy szívják magukba az életet, persze nem azt, ami után áhítoznak, hanem ami jutott nekik. Dia beleszeret egy fiúba, de a szerelem csak rövid ideig teszi boldoggá, mert a fiú megcsalja. A lányok dühösek az egész világra. Elvágyódnak Pestről, mindegy hová, csak messzire, mert meg kell mutatni a többi kiscsávónak, a csajoknak a térről, a volt pasinak (Polgár Tamás), hogy ők képesek rá és egyáltalán, külföldön minden más, azt csinálsz, amit akarsz. Svájcba készülnek autóval, csakhogy nincs autójuk. És egy autó mindenáron kell nekik, ezért elhatározzák, hogy olyan embertől veszik el, aki kellően gyenge ahhoz, hogy átadja nekik. Ernő lesz hát a célpont. Az élet azonban nem midig úgy működik, ahogy azt elképzelik.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 18:00, Győzelem / Victoria mozi


Iszka utazása

Iszka utazása

Magyar filmdráma, 93 perc, 2007.
Rendező: Bollók Csaba.

A film egy "igen-igen kemény világról" szól: Iszka, a Déli Kárpátok bányavidékén az utcán nő fel, viszontagságos gyerekkora után idő előtti felnőtté érik, feketekereskedők hálójába kerül, miközben kalandos utazása során eljut a Fekete-tengerig. "– Azt mondják voltál a tengernél. – Igen. – Én azt nem hiszem el. – Voltam. – És mikor voltál? – Régen. – És kivel voltál? – Én, Pinokkió és Alex. – És mivel voltatok? – Vonattal. – És mit csináltatok a vonaton? – Aludtunk. – És még? – Kértek ennivalót. – Kitől? – Emberektől. – És hogy kértek ennivalót? – Én tudom? Én aludtam. – És hol van most az Alex meg a Pinokkió? – Bezárták őket az emberek. – Te nem akarsz oda menni, ugye? – Nem. – Te hová akarsz menni? – Hol lakunk mink. – Akarsz menni anyukához és apukához? – Igen. – Hiányoznak? – Egy kicsit. – És nem baj, hogy bántanak? – De. Az rossz. – De az előbb azt mondtad,hogy téged nem bántanak. – Nem mindennap bántanak engemet."

Vetítés: október 19. (vasárnap) 20:00, Győzelem / Victoria mozi


Kalandorok

Kalandorok

Magyar vígjáték, filmdráma, 100 perc, 2007.
Rendező: Paczolay Béla.

Három generáció, nagyapa, apa, fia kalandjai az óperencián még innen, de a zöldhatáron túl. A negyedik felesége által kiebrudalt, emiatt az autójában lakó Elekes Géza (Rudolf Péter) - láncdohányos és majdnem sikeres trombitás - egy Albinoni Adagio-ba fulladó hakni hajnalán felkerekedik fiával, hogy meglátogassák a nagyapát (Haumann Péter). A legfiatalabb Elekes (Schruff Milán), aki poggyászként csak a mobilját, barátnője hitelkártyaszámát és játékszenvedélyét viszi magával az útra, még odafelé menet bekéretőzik egy internetkávézóba pókerezni, gyorsan eljátssza barátnője pénzét és meg is van az alaphangulat. Otthon is áll a bál, a nagymama féltékenységi jeleneteit tovább tűrni képtelen Elekes István a fiához költözne, ha egy élet beférne a csomagtartóba. De nem fér be. Némi huzavona után, több kupica pálinka formájában levezényelt úti áldással és egy tüchtig tetőcsomagtartóval felszerelkezve nagyapa, apa és fia mégis elindul Pestre. Kalap, kabát, kapu - és persze utánuk az özönvíz meg a nagy vájdling töltött káposzta. Egy halálos gázolásnak látszó, valójában inkább alkohol motiválta kamikáze akció, egy izgalmas nő és még izgalmasabb csomagtartója, valamint az autó végleges lerohadása után, amikor hőseink ellen országos körözést adnak ki, és akkora a baj, hogy már csak a cigány vajda segíthet, úgy tűnik, összecsapnak a fejük felett a hullámok. Közben a három férfihoz tartozó nők láthatatlanul is nyomasztó hatással vannak hőseink lelkiállapotára: az egyiknek a főztje hiányzik, a másik állandóan telefonál a lenullázott bankszámla miatt, a harmadik meg nem veszi fel a telefont, pedig lakni is kellene valahol. Kikerülnek-e a férfiak a motorikus és lelki slamasztikából? Visszafordulni? Na, azt nem.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 22:00, Győzelem / Victoria mozi

Dokumentumfilmek

Poros öltöny

Poros öltöny

Magyar–román dokumentumfilm, 83 perc, 2007.
Rendező: Bálint Arthur.

Frici nagyon régen zenész és énekes volt, de feleségét zavarta, hogy mindig úton van, ezért eladta a hangszerét. Az élete attól kezdve megváltozott. Kétkezi munkából tartja el családját, és csak ritkán van alkalma színpadra kerülni. Néha meghívják tánctáborokba énekelni, ilyenkor előjönnek a régi emlékek, és keseregni kezd, hogy egy asszony miatt eladta a hangszerét, pedig lehetett volna úriember is.

Vetítés: október 15. (szerda) 15:00, Győzelem / Victoria mozi


Asszonyélet

Asszonyélet

Magyar–román dokumentumfilm, 43 perc, 2007.
Rendező: Simó Ibolya.

Egy eldugott kis faluban él a két özvegy szomszédasszony, Rózsika és Gizi néni. Általában szótlanul telnek napjaik, azonban a ház előtti padon sok minden kiderül, ahol a beszélgetésbe bekapcsolódik a nemrég férjétől hazaszökött fiatalasszony, Gyöngyi és kislánya Helga. Habár nagy az asszonyok között a korkülönbség és ma már egy nő könnyebben veszi kezébe sorsa irányítását, egy dologban azonban mindenképpen egyetértés uralkodik a padon: - Nehéz az ASSZONYÉLET!

Vetítés: október 15. (szerda) 15:00, Győzelem / Victoria mozi


Út Călăraşiba (Egy sikeres vállalkozó arcképe)

Út Călăraşiba (Egy sikeres vállalkozó arcképe)

62 perc, 2007.
Rendező: Zsigmond Dezső.

Kurkó János csíkszeredai nagyvállalkozó kamaszkori emlékeit keresve, a román-bolgár határ menti, sivár kisvárosba autózik. A nagy utazás egyszerre zajlik térben és időben; a kihangosított, mobiltelefonos beszélgetések eddigi életét, eredményeit és küzdelmeit, önmagával való szembesülését idézik...

Vetítés: október 15. (szerda) 15:00, Győzelem / Victoria mozi


Letűnt világ

Letűnt világ

Magyar dokumentumfilm, 20 perc, 2008.
Rendező: Nemes Gyula.

A budapesti Kopaszi-gát élete, lebontása és átépítése. A rendező tíz éven keresztül, 1998 és 2007 között forgatta fi lmjét az elhagyatott tájról. Úszóházakon és faházakban élő emberek küzdelmét látjuk az árvízzel, a téllel, a természet viszontagságaival – és az őket kilakoltató befektetőkkel.

Vetítés: október 17. (péntek) 15:00, Győzelem / Victoria mozi


Imádság

Imádság

27 perc, 2007.
Rendező: Mohi Sándor.

Egy idős paraszt házaspár utolsó öt éve, küzdelme a mindennapi megélhetésért, a létért.

Vetítés: október 17. (péntek) 15:00, Győzelem / Victoria mozi


Ocskay László százados, az elfelejtett hős

Ocskay László százados, az elfelejtett hős

70 perc, 2007.
Rendező: Fonyó Gergely.

Vetítés: október 17. (péntek) 15:00, Győzelem / Victoria mozi


Hosszú utazás

Hosszú utazás

Magyar–finn dokumentumfilm, 52 perc, 2007.
Rendező: Böszörményi Zsuzsa, Kai Salminen.

Vetítés: október 17. (péntek) 15:00, Győzelem / Victoria mozi


Hackni

Hackni

Magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2007.
Rendező: Kresalek Dávid.

Vetítés: október 18. (szombat) 14:00, Győzelem / Victoria mozi


Csónak, kilátással

Csónak, kilátással

Magyar–román kisjátékfilm, 4:17 perc, 2008.
Rendező: Cibulya Nikol.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

Magyar dokumentumfilm, 72 perc, 2008.
Rendező: Hajdú Eszter.

Először készült film Magyarországon azokról a politika gerjesztette viszályokról, amelyek a rendszerváltás óta szétzilálták életünket. Egy megszakadt barátság és egy széthulló család története a film. Mindent a politika tett tönkre. A két zsidó származású barát kapcsolata akkor szakad meg, amikor egyikőjük fideszes képviselő lett. Egy „fideszes zsidó”! Zsuzsa 2002-ben költözött el Lajostól. Már nem szóltak hozzá, közös gyerekük is átnézett rajta. „Nincs benned semmi nemzeti érzés, alkalmatlan vagy anyának!” – vágta a fejéhez egyszer a férje. Alig 20 évvel a nagy reményekkel és boldogsággal kecsegtető rendszerváltás után, mindenki kifordult önmagából. Viszály, gyűlölet és magány. Van-e esély a békülésre?

Vetítés: október 19. (vasárnap) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


A süllyedő falu

A süllyedő falu

Magyar dokumentumfilm, 23 perc, 2007.
Rendező: Szirmai Márton.

Egy apró magyar falu értetlenül szemléli süllyedését. Az okok  rejtélyesek, feltárásukhoz nem jön segítség. József azonban örök optimista. Alkot, postáz, reménykedik.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


A város ritmusa

A város ritmusa

Magyar dokumentumfilm, 15 perc, 2007.
Rendező: Salamon András.

Egy kisfiú mászkál a városban, és a hangokra figyel. A város hangjai, a zajok, zörejek az ő fejében ritmussá állnak össze. Ezek a hangok inspirálják őt, mert a kisfiú élete maga a ritmus. A város pedig éjjelnappal ontja magából azokat a ritmikus hangzásokat, amiket keres. A kisfiú meg a város így élnek együtt nap mint nap. A kisfiú hallgat, a város felel.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 13:00, Győzelem / Victoria mozi

Animációs filmek

Macskafogó

Macskafogó

Kanadai–magyar–német animációs film, 96 perc, 1986.
Rendező: Ternovszky Béla.

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.

Vetítés: október 17. (péntek) 18:00, Győzelem / Victoria mozi


Macskafogó 2 – A sátán macskája

Macskafogó 2 – A sátán macskája

Magyar animációs film, 85 perc, 2007.
Rendező: Ternovszky Béla.

Grabowskyt újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott és persze Grabowsky sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

Vetítés: október 17. (péntek) 20:00, Győzelem / Victoria mozi


Ergo

Ergo

Magyar animációs film, 12 perc, 2007.
Rendező: M. Tóth Géza.

Vetítés: október 18. (szombat) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


Hé, S.O.S.

Hé, S.O.S.

Magyar animációs film, rövidfilm, 9 perc, 2005.
Rendező: Cakó Ferenc.

A film a bennünk élő zenéről, egy találkozásról, a gyerekkor elhagyásáról, a szabadság egyhangúságáról és az egyhangúság szabadságáról szól.

Vetítés: október 18. (szombat) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


Levelek

Levelek

Magyar animációs film, 6 perc, 2006.
Rendező: Cakó Ferenc.

Álomszerű képek egy akaratuk ellenére elválni kényszerülő pár életéből. Elhallgatott mondatok, soha ki nem bontott levelek. Vágyakozó, visszaváró, levelek. Levelek melyekkel ölni lehet. Ki nem mondott érzések örökre lezárt borítékokban. Levelek szállnak, majd madarakként szállnak a nagyváros magányától szenvedő férfi felé. Levelek tűnnek el örökre a bürokrácia süllyesztőiben.

Vetítés: október 18. (szombat) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


Madárlátta

Madárlátta

Magyar–román animációs film, 1:57 perc, 2008.
Rendező: Balázs Csilla.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Várakozás

Várakozás

Magyar–román animációs film, 3:14 perc, 2008.
Rendező: Balázs Klára.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


A bodobács

A bodobács

Magyar–román animációs film, 1:38 perc, 2008.
Rendező: Balogh Johanna.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Esti mese

Esti mese

Magyar–román animációs film, 2:20 perc, 2008.
Rendező: Kassay Réka.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Terem a mű

Terem a mű

Magyar–román animációs film, 2:20 perc, 2008.
Rendező: Sipos Ruth Boglár.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Családi kör

Családi kör

Magyar–román animációs film, 2:32 perc, 2008.
Rendező: Szirmai Márton.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


A fénykép

A fénykép

Magyar–román animációs film, 1:56 perc, 2008.
Rendező: Vodál Vera.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi

Kisjátékfilmek

411-Z

411-Z

Magyar kisjátékfilm, 7 perc, 2008.
Rendező: Erdélyi Dániel.

Uszály a Dunán. Gondtalan nyári nap. A bográcsban pörkölt, hozzá kisfröccs. Ezenkívül persze minden a hajószabályzat szerint történik. De valamit talán mégis elrontottunk…

Vetítés: október 18. (szombat) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


Csapás

Csapás

Magyar kisjátékfilm, 5 perc, 2007.
Rendező: Declan Hannigan.

Hogyha a megfelelő márkát hordod gyorsabb és erősebb leszel? Hősünk hobbyja a néptánc. És egy tévedés miatt súlyos összetűzésbe kerül valakivel, aki nálánál sokkal nagyobb darab.

Vetítés: október 18. (szombat) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


A mindenes

A mindenes

Magyar kisjátékfilm, 13 perc, 2007.
Rendező: Szőcs Petra.

A Boccaccio-adaptáció története napjainkban játszódik, egy szigorú fegyelemmel működtetett balettintézet növendékei és egy fiatal fiú között. A fiút egy félreértés folytán ott tartják mindenes-állásban, ő pedig némának adja ki magát, hogy minél ártalmatlanabbnak tűnjön. Miután megkapja az állást, elkezd garázdálkodni a zsenge táncosnők között. Meglepetésére azok nem is olyan ártatlanok, mivel süketnémának hiszik, kibeszélik, és válogatott trágárságokat engednek meg maguknak az orra előtt. A fiúnak nincs nehéz dolga a becserkészésükkel, a fiatal balett-táncosok meglepően készségesek, sőt, önként keresik a társaságát. Hamar rákapnak a szerelem ízére, végül már a Mindenes nem bírja a tempót. Mire a főnökasszony is megkörnyékezi, nem tudja tovább tartani magát, megszólal. A főnöknő feljelentéssel zsarolja, így a Mindenes egy életre eljegyzi magát az intézménnyel. Kiadós listát kap a feladatairól: a takarítás mellett azonban újabb kötelezettségeket is beiktat az igazgatónő: „Hétfő: Anna, Tella, Odett. Szerda: Mirtill, Gitta, Babett. Csütörtök: Gréta, Fanni, Hella. Hétvége az enyém.”

Vetítés: október 18. (szombat) 13:00, Győzelem / Victoria mozi


A bicikli

A bicikli

Magyar–román kisjátékfilm, 3:08 perc, 2008.
Rendező: Bakó Kincső.

Hogy kerül a fára a bicikli? S főleg, hogy kerül le onnan?

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


A látó

A látó

Magyar–román kisjátékfilm, 5:17 perc, 2008.
Rendező: Csont Zsombor.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Befőtt

Befőtt

Magyar–román kisjátékfilm, 5:51 perc, 2008.
Rendező: Hörcher Gábor.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Kánikula

Kánikula

Magyar–román kisjátékfilm, 2:44 perc, 2008.
Rendező: Kövendi Imola.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Az anyajegy

Az anyajegy

Magyar–román kisjátékfilm, 5:32 perc, 2008.
Rendező: Nagy Gergő.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


A mi Andreánk

A mi Andreánk

Magyar–román kisjátékfilm, 13:17 perc, 2008.
Rendező: Püsök Botond.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


5 perc

5 perc

Magyar–román kisjátékfilm, 5:52 perc, 2008.
Rendező: Tóth Eszter.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Szerető. Gyilkos.

Szerető. Gyilkos.

Magyar–román kisjátékfilm, 3:46 perc, 2008.
Rendező: Visky Sámuel.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Róbert szobája

Róbert szobája

Magyar–román kisjátékfilm, 5:45 perc, 2008.
Rendező: Vízkeleti Dániel.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi


Híradó

Híradó

Magyar–román kisjátékfilm, 2:27 perc, 2008.
Rendező: Mester Ákos.

Vetítés: október 19. (vasárnap) 11:00, Győzelem / Victoria mozi