Filmek

Brazilok

Magyar vígjáték, sportfilm, 95 perc, 2017, felirat: RO, 12+.


Brazilienii

Brazilok


Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba

Muhi Klára, Huszár Péter, M. Kiss Csaba

Lakatos Erik, Bergendi Barnabás, Nagy Dániel Viktor, Dóra Béla, Lakatos Csaba, Lakatos Renátó, Pászik Krisztofer, Farkas Franciska, Kaszás Gergő, Schmied Zoltán, Mészáros Blanka, Bánki Gergely, Fekete Ernő, Dobó Kata, Gáspár Laci, Parti Nóra, Anger Zsolt, Schell Judit, Gryllus Dorka, Epres Attila

Réder György

Mógor Ágnes

Bornai Tibor

Valcz Gábor

Lengyel Rita, Kemenesi Tünde

Mécs Mónika, Mesterházy Ernő


http://www.imdb.com/title/tt6141656/


Történet

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel, aki nem tud hibázni, és helyettesével, aki meg nem szeret. De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval, mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak.

És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.

De kell még néhány nagy szerelem, még nagyobb tömegverekedés, váratlan házkutatás, rejtélyes rablóbanda, kigyulladó vasutas és merdzsón érkező cigányvajda, hogy kiderüljön, ki és hova utazik végül... és akkor talán még Gáspár Laci is megérkezik.


Videó / előzetes


Vetítés a Filmtettfeszten

  • 2017. október 6. 20:00, Méra, Mérai Művelődési Ház
  • 2017. október 7. 19:30, Tordaszentlászló, Tordaszentlászlói Művelődési Ház
  • 2017. október 8. 18:30, Kolozsvár, Győzelem / Victoria mozi