Filmek

East Side Stories

Magyar film, 90 perc, 2010.


Bodzsár Márk, Bollók Csaba, Hajdu Szabolcs, Török Ferenc

Balázs Attila, Spiró György, Tar Sándor, Zoltán Gábor

Balázs Attila, Bollók Csaba, Hajdu Szabolcs, Török Ferenc, Bodzsár Márk

Andi Vasluianu, Csomós Mari, Garas Dezső, Nagy Ervin, Rába Roland, Radnay Csilla, Telekes Péter, Török-Illyés Orsolya, Tóth Anita, Trill Zsolt

Garas Dániel, Lovasi Zoltán, Nagy András, Reich Dániel

Barsi Béla, Czakó Judit, Kertai Gábor, Politzer Péter

Hegedűs Márton, Zombola Péter

Bodzsár István

Unió Film


Történet

Bollók Csaba: THE SUNNY SIDE

Hőseinknek, Gavronak és Ginának, deus ex machina megadatik, hogy három korban is megszülethetnek. A mű a századelő, a „virágzó szocializmus", és az új világ korában meséli el Gavro és Gina szerelmi történetét, amelynek tétje a személyes boldogság lehetősége, vagy lehetetlensége a folyamatosan háborúk tépázta balkáni régióban.

Török Ferenc: THE FLIP SIDE

A lefüggönyözött szobában idős nő öltözködik, begombolja ballonkabátját, majd kimegy az előszoba felé. Beszáll a régi liftbe, megnyomja a gombot, a lift elindul. Kilép az utcára, keményen süt a nap. Felszáll a villamosra, leül egy fiatalemberrel szemben. A fiú nem néz rá, a mobiljával játszik. A postahivatal előtt hosszú sor gyűrűzik. Félórával később jut be az asszony az épületbe, a lépcsőn kanyarog a sor. Már türelmetlenebb a hangulat. Csak egy ablak működik, az összes többi zárva. Mikor az asszony az ablakhoz ér, átnyújtja a papírt, táskájából egy régi tárcsás telefonkészüléket emel ki és leteszi a pultra. Egy üres teremben kupacba hajigálva, százával gyűlnek a régi telefonok. Az asszony hazafelé menet ül a villamoson, szemben ülve kamaszlány telefonál. Borult az ég a város felett, esőre áll az idő.

Bodzsár Márk: THE OTHER SIDE

„40 évesek vagyunk. A tömegünk 75 kiló. Egy éve 73 volt. Kedvezőtlen tendencia, amit meg kell állítanunk. A terv az, hogy 41 évesen 70 kilósak leszünk. Mától úszni járunk."

Hajdu Szabolcs: THE WILD SIDE

Magyarország. A férfi tíz éve érkezett ide Romániából. Megnősült, családot alapított. Az „ígéret földje" helyett egy azonban mégis nyomorúságos, kilátástalan életet talált itt. Munka nincs, menedék az alkohol. Az apa önpusztító hanyatlásán osztozik a család is. Vajon valóban ez lenne „A Te országod"?


Vetítés a Filmtettfeszten

  • 2011. október 9. 22:00, Kolozsvár, Győzelem / Victoria mozi